Ken je dat?

Driemond 09-09-2003

Het is nu bijna twintig jaar geleden dat ik voor het eerst een archief binnen stapte om te zoeken naar de grootvader van mijn grootvader. Je gaat er n keer  naar toe en nog eens en voor je het weet ben je gegrepen door het genealogie virus. 

Nu de automatisering sterk in opkomst is en het internet makkelijker toegankelijk , leek het mij het moment om een eigen webpagina te openen. In de eerste plaats om alle gegevens die ik gevonden heb met anderen te kunnen delen. Maar ook om een antwoord te krijgen op vragen waar ik in vast loop. Zelf heb ik ook al uitgebreid geprofiteerd van mensen die hun gegevens hebben gepubliceerd.

Het plaatje op het web is nog lang niet rond. Hoe meer namen je krijgt,  hoe meer voorouders je wilt weten. De oudste vrouw waar ik informatie over gevonden heb is Aeskin geboren rond 1438 te Poortugaal. En voorvader, Dirck Rutgersz,  is zelfs geboren rond 1246. Het is ook leuk te ontdekken dat in het verre verleden mijn man en ik gemeenschappelijke voorouders hebben. Ik heb bij het opzetten van de kwartierstaten en het invullen van de data zo zorgvuldig mogelijk gewerkt. Als er informatie in staat die niet klopt laat het mij dan even weten. Ook aanvullende informatie is natuurlijk van harte welkom.

Op deze plaats wil ik ook mijn gezin bedanken voor alle ruimte die ik krijg om mijn hobby uit te oefenen. Want reken maar dat er heel wat uurtjes tijd in zitten.